KALENDER 2023

4. juni 2023

Åbning af Gl. Kongsgaard

Gl. Lejre

Kom med til sæson åbningen af Kongsgården i Lejre. Dagen byder på boder, rundvisning, spillemandsmusik og opvisninger.


25. juni 2023

Kildemarked

Tadre Mølle

Byd sommeren velkommen til sommermarkedet på Tadre Mølle. Hils på kunstnere og håndværkere. Lad dig underholde af musik og konkurrencer.


8 - 10 september 2023

PLANTEFARVE KURSUS

For øvede

Lær at farve på metervare af plantefibre med naturlige ingredienser. Kurset er for øvede, der tidligere har deltaget på et af Fria's kurser for begyndere da der er meget viden der er "indforstået" på dette kursus. Kurset afholdes i samarbejde med Lejre Museum.

16. september 2023

PLANTEMARKED

Tadre Mølle

Ved Tadre Mølles læge- og nytteurtehave holdes plantemarked hvor alle er velkomne. Der vil være bytte, salg og fremvisning af produkter der tager udgangspunkt i planter.

Kom og nyd en dejlig efterårsdag ved de historiske havebede.

2. december 2023

JULEMARKED

For alle

Kom med til det årlige julemarked i kulturhuset Domus Felix, Bygaden 20, 4320 Lejre.

Adgang er gratis og der er åbent fra kl. 10-16. Juletræet tændes kl. 13.


Glædelig jul!

19 - 21 maj 2023

PLANTEFARVE KURSUS

For begyndere

Det eftertragtede tre dages kursus er kommet på årets program. Kom sommeren i møde og lær planterne at kende i starten af vækstsæsonen, så du er godt klædt på og kan eksperimentere igennem sommeren. Kurset afholdes i samarbejde med Lejre Museum.

11. juni 2023

Spindekursus

for begyndere

Lær at håndspinde. I løbet af dagen vil vi gennemgå spinding med krog, på håndten og på spinderok. På den måde kan alle lære at spinde. Kurset afholdes i kulturhuset Domus Felix i Lejre.


20. august 2023

Herregårdenes dag

Selsø Slot

Besøg den gamle Herregård og det levende museum. På dagen kan du opleve forskellige aktiviteter udendørs og indendørs. Dansegruppen ANELLO viser dansetrin fra renæssancen tiden.


13. september 2023

EFTERÅRS SPINDEHOLD

For alle

Har du lyst til at fordybe dig mere i håndspinding? På efterårsholdet spinder vi sammen hver onsdag kl. 19-20:30. Start 13 september - 22 november. Holdet mødes ti gange og finder sted i kulturhuset Domus Felix i Lejre.

30. september 2023

LÆR AT LAVE PLANTETRYK

For alle

Kom med, når vi finder blomster og blade og bruger dem til at lave smukke plantetryk. Til arrangementet har du mulighed for at lave dit eget personlig plantetryk, som du kan tage med hjem. Dagen er arrangeret i samarbejde med Frederikssund Museum Færgegården.